Evlilik Yüzüğü Hangi Ele Takılır? Bilmeniz Gerekenler

Evlilik Yüzüğü Hangi Ele Takılır

Alyans ve Evlilik Yüzüğü Hangi Ele Takılır?

Alyans olarak bilinen yüzük modeli aslında bir evlilik yüzüğüdür. Evlenmek isteyen her çift ömür boyu sevgi bağını güçlü kılacak olan yüzüklerini seçerken oldukça titiz davranmaktadır. Bu kadar titizlikle seçilen yüzüklerin kullanımıyla ilgili çoğu zaman kafa karışıklığı yaşanmaktadır. Bu yazımızdan faydalanarak yüzükler hakkında daha doğru bilgiler edinebilirsiniz.

Evlilik Yüzüğü Ne Anlama Gelir?

Antik çağlarda bir ritüel olarak başlayan yüzük takma geleneği zamanla yaygınlaşarak günümüzde de devam etmektedir. Eşlerin yüzük takmasının amacı birlikteliklerini simgelemektir. Yüzüğün çember şekli kadim uygarlıklardan beri zamansızlığı ve sonsuzluğu ifade eder. Bu nedenle evlilik yüzüğü her kültürde olduğu gibi bizim kültürümüzde de önemli bir yere sahiptir.

Evlilik yüzüğü seçerken en çok pırlanta yüzük modelleri, yakut ve elmas yüzükler tercih edilmektedir.

Peki bu yüzükler hangi ele takılır?

Evlilik yüzüğü sol ele takılmaktadır. Eski uygarlıklarda sol elin üçüncü parmağında yani yüzük parmağında kalbe doğrudan giden bir damarın olduğuna inanılırdı. Sol elin kalbe sağ elinkinden biraz daha yakın olması aşk damarı kavramını ortaya çıkarmıştır. Bu yüzden yüzyıllardır evlilik yüzüğünün sol ele takılması bir gelenek haline gelmiştir.

 

Nişan Yüzüğü ve Evlilik Yüzüğü Aynı Mı?

Nişan ve evlilik yüzükleri birbirinden farklı değildir. Tek fark nişan töreninde sağ ele takılan yüzüğün nikah töreniyle birlikte sol ele takılarak evlilik yüzüğü olarak değer kazanmasıdır. Çiftler bu süreçte en çok alyans modellerini tercih ederler.

Alyans kategorimizden kalplerinizi sonsuza kadar birbirine bağlayacak, zevkinize uygun modellere ulaşabilirsiniz.

Klasik alyans modelleri

 

Alyans Hangi Ele Takılır?

Evlilik ve nişan yüzükleri genellikle alyanslardan tercih edilir. Sağ ele takılan bu yüzükler nikah töreniyle birlikte sol ele geçer. Yani nişan yüzüğü sağ elde evlilik yüzüğü ise sol elde taşınır. Bu gelenek yüzyıllardır süregelen bir alışkanlık olarak devam etmektedir.

 

Evlilik Yüzüğü Nasıl Olmalı?

Evlilik yüzüğü, sonsuz aşkın sembolüdür. Bu yüzden şık kullanışlı ve eşlerin birbirleriyle uyumunu yansıtan modeller tercih edilir. Son yıllarda sade ve klasik alyans modelleri popülerken taşlı ve gösterişli modeller de çokça tercih edilmektedir. Online mağazamızdan klasik alyans modellerine ulaşabileceğiniz gibi gösterişli modellerimizden olan Huttenberg koleksiyonumuzu da inceleyebilirsiniz.

 

Yüzük Parmağının Anlamı Nedir?

Evlilik yüzüğünün sol ele takılmasının tarihsel bir nedeni vardır. Antik Mısır'dan gelen bir inanışa göre sol elin dördüncü parmağında kalbe doğrudan giden bir damar bulunur. Bu damar "vena amoris" yani aşk damarı olarak adlandırılır. Bu nedenle evlilik yüzüğünün sol ele takılması bir aşk ve bağlılık sembolü olarak kabul edilir. Ayrıca bu gelenek Romalılar tarafından da benimsenmiş ve günümüze kadar gelmiştir.

 

Alyans Seçimi ve Bakımı

Alyans seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Öncelikle yüzüğün malzemesi ve tasarımı sizin ve eşinizin zevkine uygun olmalıdır. Altın, gümüş gibi çeşitli materyallerden yapılmış alyanslar arasından seçim yapabilirsiniz. Taşlı veya taşsız, sade veya gösterişli modeller arasından tarzınıza uygun olanı seçmelisiniz.

Alyansın bakımını düzenli olarak yapmanız yüzüğünüzün her zaman parlak ve yeni görünmesini sağlar. Yüzüğünüzü düzenli olarak temizlemek çizilmelere karşı koruyucu bir kutuda saklamak ve kimyasallardan uzak tutmak önemlidir.

Etiketler: Evlilik Yüzüğü Hangi Ele Takılır
Temmuz 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR